מעוניינים לבצע חפירות או עבודות עפר יסודיות בשטח מסוים? תחילה עליכם לוודא שבעבודות אלה לא תגרמו לנזק כלשהו לתשתיות שעוברות במקום ובעידן המודרני בו אנו חיים, סביר להניח שתשתיות אכן עוברות בו. השאלה היא כיצד תוכלו לוודא זאת והאם ישנה בכלל דרך כזאת, והתשובה היא שבהחלט ישנה דרך שהיא גם פרוצדורלית, גם מעשית וגם טכנולוגית ולדרך הזאת קוראים איתור תשתיות ומיפוי. על התחום של איתור תשתיות ויצירת מיפוי מדויק של כל נתיבי קווי התשתית מספרים לכם בשורות הבאות המומחים של חברת GO PANDA, המתמחה בתחום זה.
מה זה איתור תשתיות ומיפוי ולמה הוא נדרש?
בעידן המודרני בו אנו חיים, עם פיזור אוכלוסין גדול ונרחב כשלכל בית מגיעות תשתיות מלאות של מים, חשמל, ביוב, תקשורת וגז, כמעט ולא קיים תא שטח אחד שניתן לשלול בוודאות כי לא עוברות בו תשתיות בשכבות העמוקות של הקרקע. איתור תשתיות ומיפוי הוא תהליך שמיועד ליצור מפה של התשתיות העוברות בתוך הקרקע בתוך תא שטח מסוים. הצורך בתהליך זה נובע מהצורך להימנע מפגיעה בתשתיות הקיימות בזמן פעולות חפירה ועבודות עפר בשטח. מכה אחת קטנה של כף המחפר שלכם יכולה ליצור קטסטרופת ביוב או מים רחבת היקף, ועוד יותר מכך, לגרום לסכנת נפשות של ממש אם תפגע בצינור גז או בכבל חשמל שעובר מתחת לפני הקרקע. בדיוק מהסיבה הזאת, והחוק גם מחייב זאת בפירוש, עליכם לבנות תחילה מפה של כל התשתיות העוברות במקום ולוודא שבעבודתכם בשטח, לא תגרמו לפגיעה כלשהי בתשתיות הקיימות.
כיצד מבוצע איתור תשתיות ומיפוי?
התהליך של איתור תשתיות מתחיל בשלב האדמיניסטרטיבי שלו, ובו נבחנות מפות קיימות של תשתיות עברו אותו תא שטח. ככלל, כל גורם שמניח תשתיות בתוך הקרקע, צריך למפות את הנתיבים בהם הוא מניח את התשתיות ולמסור לרשות המקומית מפה שמפרטת את כלל קווי התשתית. לו הדברים היו עובדים כפי שצריך, הייתם יכולים פשוט לבקש מהרשות המקומית את המפות הקיימות ולדעת היכן תוכלו לחפור והיכן לא. העניין הוא שרבים מאותם גורמים שמניחים את התשתיות לא טורחים כלל להעביר מפות כאלה לידי הרשויות או שהמפות שהם מעבירים הן אינן מדויקות בעליל ולכן על בסיס מפות כאלה, אם קיימות, תוכלו לדעת היכן בוודאות לא תוכלו לחפור אבל לא תדעו היכן כן תוכלו לחפור.
טכנולוגיה מתקדמת לאיתור ומיפוי
על כן, במרבית המקרים של איתור תשתיות ומיפוי, יהיה עליכם לעבור לשלב הבא של איתור תשתיות ומיפוי, הלוא הוא השלב הטכנולוגי. בשלב זה מבוצע תהליך של שליחת גלי רדיו אל תוך הקרקע ופענוח גלי הרדיו המוחזרים ממנה. באמצעות מדידת הפער יודע המכשור לבנות תמונה של פריטים בעלי צפיפות מסוימת המונחים בתוך הקרקע, בדומה לסונאר של צוללת. טכניקה זו נחשבת יעילה מאוד ומדויקת מאוד, ויחד עם זאת היא אינה מהימנה במאה אחוז. גורמים מקצועיים כדוגמת GO PANDA יודעים לקבוע את רמת המהימנות של התוצאה הסופית ובהתאם לכך לקבל החלטה האם נדרש גם השלב הסופי של התהליך.
השלב הסופי של איתור תשתיות ומיפוי הוא שלב האיתור העיוור, בו מבוצע למעשה חישוף של התשתיות בפועל. חישוף זה מיועד לבדוק בצורה ויזואלית את התשתיות בתוך הקרקע על מנת להשלים את מה שדרוש השלמה במפת התשתיות. על מנת שלא לפגוע בתשתיות בתוך שלב האיתור עצמו, מבוצע החישוף באמצעות מכונה ייעודית לשאיבת עפר. במקום לחפור בקרקע אנו שואבים אותה בעוצמה רבה בצורה כזאת שמאפשרת לנו לחשוף שכבות יותר ויותר עמוקות של הקרקע עד שמתגלה בינינו התשתית, וזאת ללא חשש לפגיעה בתשתית עצמה. בסוף שלב זה, אמורה להיות בידכם מפה מלאה ומדויקת של נתיבי התשתית באזור ועל פיה תוכלו לתכנן את העבודה שלכם בשטח.
חברת GO PANDA מציעה לכם את השירות של איתור תשתיות ומיפוי בסטנדרטים הטכנולוגיים הגבוהים ביותר ובסטנדרטים הגבוהים ביותר של מקצועיות והקפדה על הכללים והתקנים הקבועים בחוק. לחברה אנשי צוות בעלי ניסיון רב ובעלי יכולת לקרוא את ממצאי האיתור בצורה מאוד חכמה שתבטיח לכם איתור כמה שיותר מהיר וממקום של בטחון בכל תוצאה שתתקבל בתום התהליך של איתור תשתיות ומיפוי לצורך ביצוע עבודות עפר וחפירה.