מיפוי תשתיות

איתור תשתיות עם הציוד המתקדם בעולם

שירות תוך 12 שעות 

מיפוי מלא של כל התשתיות

התחייבות למחיר הזול בארץ

פנו אלינו לייעוץ ללא עלות 0747765929

מה זה מיפוי תשתיות? האם מדובר בתשתיות מים, ביוב וחשמל העוברות בתוך מעבה האדמה או בתשתיות כמו כבישים, גשרים ומסילות ברזל? כיצד מבוצע מיפוי כזה ומי אחראי על ביצוע המיפוי? מתי נדרש לבצע מיפוי כזה והאם זו חובה המוגדרת בחוק? איך מבוצע המיפוי בפועל? אם אתם מתכוונים לבצע חפירות משמעותיות במעבה האדמה, התחום של מיפוי תשתיות הוא תחום שצריך בהחלט לעניין אתכם לפני שאתם מעלים את הדחפור על הקרקע ועל כך נדבר בשורות הבאות.

מה זה בעצם מיפוי תשתיות?

המונח מיפוי ואיתור תשתיות יכול להתייחס לשתי פרוצדורות שונות לחלוטין זו מזו. פעם אחת, יכול מונח זה להתייחס למיפוי של תשתיות מעל פני הקרקע, למשל כבישים, מחלפים, גשרים וכדומה החוסים כולם תחת ההגדרה של תשתיות. פעם שניה, יכול מונח זה להתייחס למיפוי של תשתיות מתחת לפני הקרקע, למשל תשתית מים, ביוב, גז, חשמל, תקשורת וכן הלאה שחוסות גם הן תחת ההגדרה של תשתיות. בשורות הבאות נתייחס למיפוי מהסוג השני, קרי מיפוי של תשתיות בשכבות התת קרקעיות של האדמה. כפי שניתן להעריך, מיפוי מהסוג הזה הוא מיפוי מורכב הרבה יותר ביחס לסוג הראשון, פשוט מכיוון שבסוג זה של מיפוי, נמצאות התשתיות מתחת לפני האדמה ואין כל יכולת לראות אותן בצורה ויזואלית שתאפשר גם למפות אותן. אז איך עושים מיפוי כזה? על כך מייד.

כיצד מבוצע מיפוי תשתיות בתוך הקרקע?

מיפוי תשתיות
מכשיר למיפוי תשתיות

מיפוי של התשתיות העוברות בתוך הקרקע מבוצע בשתי הזדמנויות אפשריות. פעם אחת, מיפוי של התשתיות בזמן שמניחים אותן במקומן ופעם שניה, מיפוי שלהן כאשר מעוניינים לבצע חפירה בתא שטח מסוים שבו עוברות תשתיות. במקרה הראשון, כאשר בונים מבנים חדשים או מניחים תשתיות חדשות, יש להוסיף את התשתיות אל מפת התשתיות של האזור כולו על מנת שיהיה תיעוד לכל תשתית שעוברת באדמה. מיפוי זה לא דורש אמצעים מיוחדים אבל הוא דורש אחריות של הרשות המקומית ושל הגורמים המבצעים בשטח, להקפיד על כך שהם מעדכנים את המפות הקיימות ומוסיפים להן את התשתיות החדשות שמונחות בקרקע. במקרה השני, כאשר מעוניינים לבצע חפירות בשטח, יש למפות את התשתיות הקיימות בתוך הקרקע על מנת להימנע מפגיעה בתשתית כזו או אחרת במהלך החפירות. במקרה הזה כבר נדרשת פרוצדורה שנקראת איתור תשתיות כחלק מתהליך המיפוי כולו.

איתור תשתיות, שמהווה כאמור חלק מפתח בתהליך המיפוי מבוצע בשלושה שלבים. בשלב ראשון, בוחנים את מפות התשתיות הקיימות ואת מידת העדכניות שלהן. בשלב שני, מבצעים איתור באמצעות גלי רדיו הנשלחים אל מעבה האדמה ובאמצעות פענוח האופן בו הם חוזרים מעלה, ניתן לקבל תמונה לגבי התשתיות שעוברות בתוך האדמה. בשלב שלישי ואחרון שאותו מבצעים אך ורק על פי הצורך, ניתן לבצע גם "איתור עיוור" המבוסס על חפירה וחישוף פיזי של התשתיות במיקומים נבחרים ואסטרטגיים כחלק מהניסיון להבין היכן עוברות תשתיות באזור. בהתאם לתוצאות המתקבלות בתהליך האיתור, ניתן לבנות מפה מדויקת של התשתיות העוברות במקום.

מכשיר למיפוי תשתיות

מדוע נדרש מיפוי תשתיות?

חפירה בשטח שבו עוברות תשתיות כמו כרולטה רוסית. ייתכן שהפעם הבאה בה תחדור כף החפירה של הדחפור אל תוך הקרקע, תהיה הפעם שבה היא תשבור צינור מים ותגרום להצפה נרחבת בשטח פתוח, או אולי תפגע בתשתית חשמל ותגרום להפסקות חשמל באזורים נרחבים ואולי אף לסיכון חיי אדם. בכדי להימנע ממצב זה, נדרש כל גורם המעוניין לחפור אל תוך מעבה הקרקע, לבצע מיפוי תשתיות ולקבל תמונה מדויקת של קווי התשתית העוברים במקום על מנת להימנע מפגיעה בהם. אם שאלתם את עצמכם, אז מדובר פה בחובה הנובעת מחוק ולא מהמלצה או אפשרות חופשית. אי עמידה בתנאים אלו כמוה כביצוע עבירה פלילית שמצדיקה לכשעצמה אישום פלילי, שלא לדבר על מקרה בו אכן נגרמה פגיעה בקווי תשתית ונגרמו נזקים כספיים נרחבים ואולי אף פגיעה בחיי אדם, או אז האישום יהיה חמור הרבה יותר ויהיה כרוך ביותר מקנס כספי.

מי מבצע מיפוי תשתיות?

אם אתם עומדים לפני פרויקט שכרוך בביצוע חפירות אל עומק הקרקע, הדבר הראשון שאתם רוצים לעשות הוא לפנות אל הרשות המקומית שבתחומה מיועדות החפירות להתבצע. הרשות המקומית אמורה לצייד אתכם במפות קיימות של התשתית ולעדכן אתכם גם במועד האחרון בו עודכנה המפה הקיימת ועד כמה היא עדכנית. בהתאם למידע שתקבלו מהרשות המקומית, ייתכן מאוד שיהיה עליכם להזמין שירות איתור תשתיות אותו תוכלו להזמין מחברות הנדסה המתמחות בתחום זה ואוחזות בכל הציוד המקצועי ובכל הידע והניסיון המקצועיים הנדרשים לביצוע המשימה.

חשוב להדגיש כי אתם כלקוחות הקצה לא אמורים לדאוג לכל הפרוצדורה או לגיוס איש המקצוע שיבצע את איתור התשתיות, אבל אתם כן אחראים לכך שהדברים ייעשו. את הפרוצדורה עצמה אמור לבצע הקבלן האחראי, כשלרוב יהיה זה קבלן עפר שעוסק ביישור שטח, קידוח כלונסאות וביצוע חפירות למטרות נוספות, אבל זה יכול להיות גם קבלן בניין כללי שנדרש לבצע חפירות שונות בתוך הקרקע למטרות בנייה שונות. יהיה אשר יהיה, חשוב מאוד שיתבצע מיפוי תשתיות מקצועי לפני כל ביצוע חפירה אל מתחת לפני הקרקע וחשוב שאתם, כלקוחות הקצה, תהיו מעורים בתהליך ותוודאי שהדברים אכן מתבצעים ושאף אחד לא מעגל פינות מתוך רצון לחסוך בעלויות.

כעת, כשאתם מכירים את השלבים השונים בהם מתבצע מיפוי תשתיות, תוכלו גם לשפוט האם אנשי המקצוע שאיתם אתם עובדים אכן עוברים את התהליך הצורה הראויה, אינם מנסים "לדחוף" לכם שירותים למיניהם ואינם מנסים לנפח את עלויות הפרויקט בכדי להגדיל את הרווח. מרביתם אינם נוהגים כך ועכשיו אתם גם יכולים לוודא זאת.

איתור תשתיות בחריש

מעוניינים לבצע חפירה גדולה בקרקע לצורך בנייה חדשה, תוספת בנייה, בניית מרתף או כל מטרה אחרת? אחד הדברים החשובים ביותר לביצוע עוד לפני שעלה הטרקטור

למאמר המלא »

איתור תשתיות בעומר

מעוניינים לבצע חפירה גדולה בקרקע לצורך בנייה חדשה, תוספת בנייה, בניית מרתף או כל מטרה אחרת? אחד הדברים החשובים ביותר לביצוע עוד לפני שעלה הטרקטור

למאמר המלא »

איתור תשתיות בתל-אביב

מעוניינים לבצע חפירה גדולה בקרקע לצורך בנייה חדשה, תוספת בנייה, בניית מרתף או כל מטרה אחרת? אחד הדברים החשובים ביותר לביצוע עוד לפני שעלה הטרקטור

למאמר המלא »

איתור תשתיות ביפו

מעוניינים לבצע חפירה גדולה בקרקע לצורך בנייה חדשה, תוספת בנייה, בניית מרתף או כל מטרה אחרת? אחד הדברים החשובים ביותר לביצוע עוד לפני שעלה הטרקטור

למאמר המלא »
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!